uk           hrv 

 POČETNA  O NAMA  CERTIFIKATI  PODRŠKA  KONTAKTI  NOVOSTI

Pigmenti Aditivi Oprema Automatika
DOZIRANJE DODATAKA ZA BETON
vlagomjer  vlagomjer agregata

mjerenje vlage  mjerenje vlage
DOZIRANJE PIGMENATA
DOZIRANJE GRANULA
MJERENJE VLAGE
AUTOMATSKO NANOŠENJE PREMAZA
PUNILICA BOJE
DISOLVERI, MJEŠALA, MLINOVI...
REFERENCE OPREMA


      Kod rada u betonskoj industriji potrebno je veliku pozornost posvetiti vlagi agregata kao i gotovog betona. Određivanje vlage direktno utječe na količinu izmiješanog betona, konstantnu konzistenciju i pouzdani V/C faktor. O važnosti vlagomjera i konstantnosti V/C faktora možete pročitati ovdje.

Važnost vlagomjera

Vlagu najčešće mjerimo:

  • u spremištima materijala
  • na izlazu (ispustu) materijala
  • i u miješalici

 

 

Sonde za mjerenje vlage u građevinarstvu moraju zadovoljiti različite zahtjeve za uporabu u pijesku, šljunku i svježem betonu. Pri usklađivanju s normama u proizvodnji transportnog, samozbijajućeg i drugih vrsta betona vlagomjeri sve više dobivaju na značenju. Stručnjaci za beton često su suočeni s pitanjem, ako i kako ti zahtjevi mogu biti ispunjeni. Sonda za mjerenje vlage temeljena na tehnologiji radara (TDR) zadovoljava te zahtjeve.

 

Vlagomjer ima važnu ulogu u betonskoj industriji. Određivanje vlage u pojedinim agregatima se propisuje zakonski. Norma obvezuje proizvođača betona koji nema vlagomjer da se vlaga agregata određuje svaki dan dok se mjerenje vlage s vlagomjerom mora kontrolirati svakih 7 dana.

 

Za detaljne informacije možete pogledati članak o važnosti vlagomjera ili možete kontaktirati Pinky-s d.o.o. kao i posjetiti proizvođača "IMKO" na njegovoj web stranici.